VÄLKOMMEN 2023!

Nu när julen 2022 är nerplockad och nyårsfirandet avslutat kan vi ta oss an det nya året. Jag väljer att göra det med tillförsikt. Trots alla olyckskorpar som kraxar om svåra tider blir året till stor del vad jag väljer att göra det till.

2023 är året när jag ska fylla 70. En siffra som jag känner en lätt ångest inför. Ångesten ligger väl inte direkt i att bli årsrik utan mer i insikten om hur kort ett människoliv är och hur fort det går. Dessa tankar blir ännu mer påtagliga när mina idoler från ungdomstiden går bort, den ena efter den andra. Till exempel Gösta Linderholm, Ola Magnell och Svenne Hedlund med flera. Det får mig förstås att tänka på min egen förgänglighet samtidigt som jag känner en enorm tacksamhet för att jag fortfarande är kvar här på jorden. Jag kan fortfarande göra saker som gör andra glada, men också glädja mig själv.

Så här på ålderns höst blir det en stor förändring. Jag kommer, inom en snar framtid, att lämna Hässleholms kommun och flytta till Bromölla. Jag gör detta tillsammans med min make och min ledarhund. Det är med skräckblandad förtjusning jag ser fram emot flytten. För nu får jag lära om, liksom. Att lära mig hitta, både inomhus och utomhus är sannerligen inte enkelt om man inte har någon syn. Inte ens min ledarhund hittar i Bromölla. Samtidigt som jag är livrädd känns det ändå spännande med något nytt. Eftersom jag är en envis jäkel och har världens klokaste ledarhund, är jag säker på att vi kommer att kunna lösa det tillsammans.

Jag brukar aldrig ge nyårslöften. Mest på grund av att de aldrig går att hålla. Däremot lovar jag mig själv saker som ingen annan kan hänga mig för om jag misslyckas att hålla.

När jag skriver detta är det fredagen den 13:e! Som tur är, är jag inte skrockfull. Tror varken på otursdagar eller turdagar. För min del är detta som vilken fredag som helst, men jag konstaterar att halva januari snart har gått. Visserligen är januarivädret en repris på novembervädret, men ljuset är äntligen på väg tillbaka. Nu har vi den bästa tiden på året framför oss med vår, påsk och midsommar. Älskar denna årstiden!

2022 har passerat. Det året kan vi inte förändra. Det lönar sig inte heller att gräma sig över det som inte blev bra då. 2023 ligger nästan orört framför oss och nu har vi möjlighet att göra saker bättre. Förändra vårt sätt att finnas till, liksom. Det är det som är så trösterikt med ett nytt år. Att lära gamla hundar sitta går som bekant inte. Men under det här året kan vi alla fundera över vilken sorts människor vi vill vara. Själv tänker jag börja med att tänka snälla och positiva tankar. För från tanke till handling är steget inte så långt.

Avslutningsvis vill jag tacka alla som följt min blogg under 2022 och hoppas att ni hänger med även 2023.

2 tankar på “VÄLKOMMEN 2023!

  1. Ingalill Trollnäs

    Hej och God fortsättning- klart jag hänger på in i 2023.
    Födda samma år och du sätter ord på många av mina egna sifferfunderingar ”70” en gång i tiden var det ett tal som associerades med ”gamla med sjutton” men att vi är gamla det finns inte på kartan. Hejja oss 👍🙏 och låt 2023 välkomna oss med STORA famnen 🤗

    Gillad av 1 person

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s