Om mig

Vem är jag?

Jag heter Birgitta och föddes 1953 i Malmö.
Har bott i Borås några år under min uppväxt men min nuvarande hemort är Hässleholm, där jag bott sedan början av 80-talet.

Jag är gift sedan 50 år tillbaka, har en vuxen son, tre barnbarn och sedan november 2018 också en fantastisk ledarhund som nu är sex år gammal. Han är den stora skillnaden mellan isolering och gemenskap.

Den största delen av mitt yrkesverksamma liv har jag varit grafiker, 25 år, men omskolade mig på lite äldre dagar till undersköterska och jobbade några år inom äldreomsorgen. Hade en önskan om att få göra lite skillnad där.

Jag är en ganska kreativ person. Har konstnärliga anlag, och är musikalisk. Tycker också att det är roligt att skriva.

Mina stora intressen i livet har alltid varit musik, film och böcker. Att resa är ett annat stort intresse.

År 2012 började jag se väldigt dåligt och sökte läkarhjälp. Det visade sig då att jag hade 50 % av synen kvar på båda ögonen. Jag hade drabbats av en sjukdom som heter Makuladegeneration Den drabbar gula fläcken i ögat och leder till det man brukar kalla ”social blindhet”. Sjukdomen brukar inte vara så aggressiv utan synen brukar försämras i långsam takt. I mitt fall blev det inte så. Under 2016 försvann synen så mycket att jag nu i stort sett ser endast ljus och mörker. Ungefär som att gå omkring i ständig dimma där jag endast anar personer och miljöer omkring mig.

I nuläget är jag fullt sysselsatt med att vänja mig vid min nya livssituation.

Jag har alltid varit intresserad av teknik och kämpar för att bli en riktig fena på talsyntesen till min dator, Iphone och Ipad.
Livet är fyllt av utmaningar – att starta en blogg är en sådan.

Trots synförlusten försöker jag hitta guldkorn i tillvaron. Ingenting är omöjligt men det omöjliga tar kanske lite längre tid…