Ljudböcker

Kristina Sandberg, författare (klicka på namn eller titel)

Att föda ett barn
Sörja för de sina
Liv till varje pris

Den här trilogin rekommenderar jag varmt. Den utspelar sig i Örnsköldsvik och spänner över 30- 40- 50- och 60-talet.

Vi får följa den unga Maj som förälskar sig i en ung pojke, Erik. Förhållandet tar slut och hon tröstar sig med den 15 år äldre och frånskilde Thomas. Dessvärre bli hon omedelbart gravid och därmed tvingas hon gifta sig med honom. Endast 21 år gammal gör hon allt för att anpassa sig till omgivningens förväntningar på henne som husmor, maka och mor. Hennes vardag är fyllt av hushållssysslor och barnuppfostran samtidigt som hon slåss med sin oro för Thomas som har ångest och tar sin tillflykt i spriten.

Kristina Sandberg beskriver på ett trovärdigt sätt en kvinnas kamp för överlevnad och acceptans i den tidens Sverige. En underbar beskrivning av hur det svenska folkhemmet byggdes upp och hur kvinnorna sakta, men säkert, blev alltmer självständiga.

Aldrig hade jag trott att jag skulle läsa en så här tjock triologi om hur livet kunde te sig för en högst vanlig flicka eller de sysslor som ålades henne. Men jag fastnade direkt för Kristina Sandbergs närvaro i språket och hennes sätt att skriva.

De här böckerna finns på Storytel, och är väl inlästa av Andrea Irving.

Här finns ljudböckerna av Kristina Sandberg

.