EN ANNORLUNDA, MEN GOD JUL

Vill jag önska alla mina följare här inne. För annorlunda kommer den sannerligen att bli. Därmed inte sagt att det blir en dålig jul, för den blir vad vi gör den till. Vi har haft gott om tid att ställa in oss på att det inte kommer att bli som vanligt i år, så de flesta är nog beredda på att se på ett annat sätt den här julen.

Ju äldre jag blir desto bättre tycker jag att jag är på att ”gilla läget”, och med åldern kryper önskelistan inför julen ihop till ett minimum. De saker jag önskar mig inför julen numera kostar heller ingenting. Går inte att slå in i paket och lägga under granen. I år önskar jag mig förutom fred på jorden också att pandemin vill släppa taget om världen så att vi kan återgå till normala sociala kontakter igen. Jag saknar att kunna träna med min hund i sociala sammanhang som till exempel att kunna åka buss och tåg med honom, eller gå med honom på en shoppingrunda. Det blir mycket för oss att ta igen ur träningshänseende när pandemin är över. Nu blir det mest långa promenader för oss, vilket i och för sig inte är att förakta. Hälsoappen i telefonen slår bakut och berättar att jag går mycket mer i år än förra året. Men, någon social träning blir det inte för Jimmy. Inte för mig heller för den delen.

Förutom ovan nämnda önskningar vill jag just nu bara ha mer luft. Ja, ni läste rätt! Mer luft omkring mig i affären, mer luft i garderoben som gör det lättare att hitta vad jag söker. Jag vill till och med ha mera luft på tallriken så jag slipper gissa var prinskorven ligger. Prinskorv för sig, sedan luft och därefter köttbullar, luft, skinka, luft, ja, ni fattar. Då har jag en chans och slipper gräva i högen och få in allt möjligt i munnen i en salig blandning…

Jag önskar mer luft mellan hyllorna på apoteket. Måste man klämma in hyllor från golv till tak och lämna minimalt med utrymme i gången mellan dem? För några dagar sedan var jag på apoteket och hade Jimmy med mig. Som vanligt var han platsad bredvid mig medan jag tog ut ett recept. När jag var klar och vi skulle gå, reste Jimmy sig och rev ner en hel  hylla med produkter. Bågen på hans sele hade kommit för nära den understa hyllan, och när han reste sig rev han ner den. Föreställ er paniken när jag hörde en krasch och ett brak bredvid oss. En underbar personal tog det med en klackspark och lotsade oss ut förbi skärvorna så ingen skadade sig. Vågar vi visa oss där igen i framtiden? Mera luft på apoteket hade underlättat.

Frisk luft får jag som sagt massor av, så det önskar jag mig inte mer av. Möjligen kan jag önska att utomhusluften blir fri från regn, då det ser dåligt ut med snö den här julen också. Vågar man önska sig lite sol?

Så önskar jag förmåga och styrka att inte förpesta inomhusluften för nära och kära när jag känner mig håglös och deppig. Man sår vad man skördar, så försök att hålla humöret uppe, även när det känns tungt. Sprider man ”stinking thinking” omkring sig, är det vad man får tillbaka. Jag har skrivit det förut och jag skriver det igen: Det finns alltid något att vara tacksam för och jag försöker se att den här pandemin inte enbart är av ondo. Jag är övertygad om att det kommer en massa gott ur den också.

Jag vill avsluta med att tacka alla som troget följer och läser min blogg. Tack vare er blir jag motiverad att hålla skrivandet igång. Ibland skriver jag långa texter, men ni läser ändå. Tack för det!

Från djupet av mitt hjärta, och till er alla, vill jag önska EN RIKTIGT GOD, LUFTIG JUL och ETT GOTT NYTT ÅR!

6 tankar på “EN ANNORLUNDA, MEN GOD JUL

 1. Irene Holmqvist

  Tack Birgitta ! för alla kloka texter som jag oftast behöver för att tänka efter och ändra lite här och där.
  Jag önskar er en God Jul och ett riktigt Gott Nytt År❣️🙏
  Ser fram emot nya tänkvärdheter nästa år.
  Kram ,Irene

  Gillad av 1 person

  Svara
 2. margaretha andersson

  Tack kära vän för allt du skriver o delar med dig.
  Alltid så intressant att läsa o ibland får man sig en tankeställare.
  Jag önskar dig o JanErik en
  riktig God Jul o Gott Nytt År
  Kram från mig / Maggan

  Gillad av 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s